שפעת והצטננות – שיעול וברונכיט
מה ההבדל בין שפעת להצטננות?
שפעת היא מחלת חום חריפה, הנגרמת על-ידי נגיף השפעת (Influenza Virus). מאופיינת בחום גבוה, נזלת, שיעול, כאבי שרירים, כאבי ראש, חולשה והרגשה כללית רעה. ביטוייה חריפים יותר מהצטננות רגילה והיא עשויה להיות מלווה גם בכאבי גרון, בדלקת בלחמיות העיניים ובהגדלת קשרי הלימפה בצוואר.הצטננות נגרמת על ידי נגיפים אחרים שאינם נגיפי שפעת ומתבטאת בעיקר בנזלת ולעיתים גם בשיעול. החום לרוב לא גבוה, המחלה אינה ממושכת כמו שפעת, ובאופן כללי המחלה קלה יותר ומרגישים פחות רע. שפעת והצטננות הן מחלות עונתיות שכיחות מאד, מדבקות מאד, המתפרצות בעיקר בחודשי הסתיו והחורף.
כיצד נדבקים בשפעת והצטננות
נגיפים מועברים מאדם לאדם בעיקר בשיעול, התעטשות, מגע ידיים, מגע בפה או באף. ייתכן שגם מגע בחפץ שעליו הנגיפים שרדו עשוי להדביק, אך זו ככל הנראה לא דרך ההדבקה עיקרית. ככל הידוע, הטווח שבו עיקר הסיכון להידבק במחלה הוא מהופעת התסמינים ועד 24 שעות לאחר שחלפו.
הטיפול המערבי בשפעת והצטננות
כיום, הטיפול מתבסס על מנוחה, שתייה מרובה, ותרופות לתסמינים השונים: שיכוך כאב, הורדת חם, פתיחת מעברי האף, אנטיביוטיקה לדלקות חריפות וכדומה. עשרות שנים עברו עד שהרפואה הקונבנציונאלית הכירה(רק בשנים אחרונות), בעובדה ששפעת אינה נגרמת עקב זיהום חיידקי אלא נגיפי וירוס שהאנטיביוטיקה כלל לא "מדגדגת" להם ולכן אין כל טעם לתת אותה לכל אדם שהתקרר. נשאלת השאלה – מה עם כל השנים בהם הוצפנו באנטיביוטיקה ללא כל תועלת?!..
הגורמים לשפעת על פי הרפואה הסינית
"רוח וקור"-
ברפואה הסינית מדבר על פתוגן (גורם מחלה) חיצוני החודר לגופנו דרך דרכי הנשימה והעור וגורם להוצאת מערכות הגוף מאיזון בפרט המערכת החיסונית. מלכתחילה מצב בו פתוגן חיצוני חודר לגוף מעיד על חולשה של מערכת החיסון, לכן ברפואה הסינית נוהגים לחזק את הגוף (קרי מערכת החיסון) כבר בתחילת הסתיו.
האבחון והטיפול הסיני בשפעת
האבחנה והטיפול הסיניים משתנים בשלבים או סוגים שונים של השפעת:
בשלב הראשוני- כאשר המטופל סובל מסימפטומים של: תחושת קור, צמרמורות, התעטשויות, נזלת שקופה נוזלית, כאבים בגוף (בד"כ בצוואר ובגב עליון), יינתן טיפול המשלב
דיקור, כוסות רוח וצמחי מרפא סיניים העוזרים לפזר את אנרגיית הריאות- מעודדים הזעה, משפעלים את מערכת החיסון וכך עוזרים לגוף להיפטר מההשפעה הפתוגנית- וירוסים וחיידקים.
בשלב מתקדם יותר של השפעת או הצטננות- כאשר המטופל מגיע עם חום גבוה,
דלקת גרון/שקדים, בראש ובראשונה נשתמש בנקודות דיקור המנקזות את החום ומעוררות את הגוף לטפל בדלקת. התוצאה לא מאחרת לבוא..החום יורד וכאב הגרון פוחת משמעותית במיידית!. בהמשך נשלב גם צמחים אשר מחזקים את המערכת החיסונית בהתמודדותה נגד הדלקת.
לצמחי מרפא סיניים רבים יש תכונות אנטיאוקסידנטיות ואנטיביוטיות המחזקות את המערכת החיסונית.
במקרים רבים צמחים אלה יעילים אף יותר מאנטיביוטיקה. ראה
מכתבה של עדן
במקרים בהם המטופל סובל מ
שיעול וליחה נשלב נקודות דיקור וצמחים מכייחים כלומר מנקזי ליחה. על ידי כך נמנע את הגירוי בגרון הגורם לשיעול ול
קוצר נשימה. במקרים של שיעול יבש נשלב צמחים אשר מזינים את ה"
יין" של הריאות – צמחים אלו מגבירים את הפרשת בלוטות הגרון והרוק ע"י כך מסייעים להרגעת השיעול. השיעול הוא בעצם מנגנון טבעי של הריאות כאשר הן רוצות להתנקות או לפלוט דבר מה, לפיכך לא מומלץ לצרוך הרבה תרופות המדכאות שיעול. למעשה
הרפואה הסינית אומרת: אם אתה צריך להשתעל השתעל! אנחנו לא נפריע לך, אלא נטפל בגורם לשיעול, ברגע שהגורם יעלם מן הסתם גם השיעול יעלם..
שפעות חוזרות ונשנות – משמע מערכת החיסון לקויה לכן במקרים אלו הטיפול יתמקד בנקודות וצמחים המחזקים את מערכות הגוף ככלל ומערכת החיסון בפרט.
למאמרים ומחקרים על השימוש ברפואה סינית במקום אקמול, נורופן ו/או אנטיביוטיקה קרא עוד
טיפים והמלצות לשפעת והתקררות קרא עוד