רפואת נשים

טיפול בכאב

הפרעות עיכול

מע' חיסון ונשימה

בעיות עור

הפרעות רגשיות

אונקולוגיה

תפריט בעיות רפואיות התייעץ עם מומחה התקשר 050-7903361
טלפון 050-7903361

כיצד להפחית את "נזקי" הפסח

כל חג נשמעים קיטורים על מאכלי החג המשמינים, על המצות שגורמות לעצירות, נפיחות, השמנה, לא מזין, לא בריא ועוד. זה לא חייב להיות כך, יש היום מצות מקמח מלא והן באמת בריאות יותר.
הקמח המלא מכיל גם סובין חיטה וגם נבט חיטה שמכילים את כל הרכיבים התזונתיים, מינרלים, שומנים וויטמינים. הקמח הלבן לעומתו מכיל רק עמילנים ולכן ערכו התזונתי פחות ונטייתו להשמין. לאלו מביניכם שמעוניינים לשמור על הבריאות, הגזרה ו/או צמחונות להלן מס' מתכונים בריאים וטעימים לחג:
קניידלך מקמח מלא:
מרכיבים:
4 ביצים
1/2 1 כוסות קמח מצה מלא (ניתן להכין על ידי טחינה של מצה מלאה במעבד מזון).
1 כוס מרק עוף (ללא חומר משמר)
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
1/4 כפית פלפל שחור.
אופן ההכנה:
1.        מפרידים את החלבונים מהחלמונים.
2.        בקערה אחת טורפים את החלמונים, השמן, כוס המרק והתבלינים.
3.        מוסיפים את קמח המצה וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם חלק.
4.        בקערה השנויה מקציפים מעט את החלבונים עד שמתקבל נפח ומערבבים
לתוך התערובת בעדינות.
5.        מכניסים את התערובת למקרר לשעה לפחות.
6.        מביאים לרתיחה סיר מלא מים מומלחים קלות. מנמיכים לאש קטנה. משמנים מעט את הידיים, מגלגלים כפית של התערובת בין כפות הידיים ומכניסים לסיר, וחוזר חלילה עד גמר התערובת. מדי פעם משקיעים את הקניידלך מתחת למים על מנת להפוך את הכדורים. מכסים חלקית ומבשלים 30 דקות.
7.        מוציאים בעזרת כף מחוררת ומאחסנים בקופסה, עדיף בשכבה אחת.
כבד קצוץ צמחוני או פטה עדשים חומים:
מרכיבים:
1/2 כוס עדשים חומים
1 עלה דפנה
מעט פלפל אנגלי טחון
2 בצלים בינוניים
1/2 1 כף שמן זית
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים
1 ביצה קשה
1/2 1כפות רסק עגבניות
1/4 כפית בזיליקום יבש
1/2 כפית מלח, מעט פלפל שחור
מעט מיץ לימון
אופן ההכנה:
1.        לבשל את העדשים במים עם עלה דפנה ומעט פלפל אנגלי עד לריכוך.
2.        לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, להוסיף שום ובזיליקום יבש.
3.        לשים את האגוזים במעבד מזון ולרסק.
4.        להוסיף את הביצה ולרסק.
5.        להוסיף למעבד המזון את שאר המרכיבים ולרסק למרקם אחיד.
מומלץ להגיש עם בצל ירוק לקישוט
ממולאים בקינואה עשבי תיבול ואגוזים מעוטרים בפירות יבשים:
ניתן לבחור בפלפלים מכל הצבעים, בקישואים עגולים, או בירקות אחרים לפי טעמכם. אוכלי אורז בפסח יכולים להכין את המתכון עם אורז.
המרכיבים ל- 6-8 יחידות:
4 פלפלים בינוניים מצבעים שונים, 2-4 קישואים עגולים או לפת
1 כוס קינואה
1 בצל (מומלץ סגול) בינוני קצוץ דק
1/4 כוס מכל אחד: נענע, כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום, קצוצים דק
1/2 כוס צנוברים ו/או אגוזי קשיו או פקאנים קלויים קלות.
1/4 כפית קינמון
1/2 כפית פלפל אנגלי או בהרט(לרגישים לחריף- אפשר לוותר)
מלח ופלפל לפי הטעם
הרוטב:
1/2 1 כפות שמן זית כתית מעולה
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום
1 עלה דפנה
1 קופסא גדולה עגבניות כתושות, רצוי אורגנית
2 כפות דבש
1 כוס מים או יין לבן
1/2 כף פפריקה מתוקה
(אופציונאלי לאוהבי מתוק) 1/3 כוס מכל אחד: תאנים, תמרים, חמוציות
אופן ההכנה:
1.  מורידים את החלק העליון ומוציאים הזרעים מהפלפלים ומניחים בצד. מורידים את הקצה של הקישואים ומרוקנים עם כפית להקפיד לשמור על הדפנות.
2.  מכינים את הקינואה: שוטפים, שמים בסיר עם 1 כוס מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה 10 דקות עד שהמים נספגים. מביאים לטמפרטורת החדר ומוסיפים את עשבי התיבול, הצנוברים/האגוזים והתבלינים. ממלאים את הירקות בקינואה ומהדקים.
3. הרוטב: מחממים שמן ומזהיבים את הבצל. מוסיפים שום ומבשלים עוד מס' שניות. מוסיפים את יתרת החומרים לרוטב ומבשלים על אש קטנה 10 דקות. (אפשר לערבב את העגבניות המרוסקות עם מים וקצת דבש אם הן חמוצות מדי).
4. יוצקים כשליש מהרוטב בתחתית סיר גדול ורחב. מסדרים את הירקות בפנים, צמוד צמוד ויוצקים סביבם עוד שליש מהרוטב. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה, מכוסה, כ-35 דקות. מוסיפים את יתרת הרוטב ששמרתם בצד במשך הבישול, כדי שהרוטב לא יהיה סמיך מדי. (אפשר להוסיף את יתרת הרוטב בזמן ששמים את הפלפלים ולהוסיף מים רותחים אם הרוטב מסמיך יתר על המידה)
5. (אופציה מתוקה) מפזרים את הפירות היבשים למעלה, מכסים ומבשלים עוד 10 דקות.
סלט עדשים ססגוני:
מרכיבים:
1 כוס עדשים כתומות
1 כוס עדשים שחורות
1 כוס אורז מלא
צרור שמיר, כוסברה, רוקט
גבינת עיזים 5%
פלפלים קלויים
תבלינים: שמן זית, מיץ לימון טרי, מלח ים, פלפל שחור, כורכום וכמון
אופן הכנה:
1.  להשרות את כל הקטניות (כולל האורז) בקערת מים למשך מספר שעות. ההשריה מקלה על העיכול, ומתחילה את תהליך ההנבטה.
2.  עדשים כתומים – לבשל בסיר עם מים קרים על אש בינונית (ללא מלח) , כשמגיע לרתיחה, להסיר מהאש ולסנן (העדשים צריכים להיות מבושלים אך לא רכים מדי)
3.  עדשים שחורים – להרתיח בסיר עם מים קרים ולבשל כ- 10 דקות או עד שמוכן
4.  אורז מלא – לבשל כ- 3/4 שעה עד שעה
5.  לערבב את האורז והעדשים החמים עדיין,ולהוסיף את התבלינים הנ"ל לפי הטעם.
6.  להוסיף את הפלפלים קלויים, עשבי התיבול ופיסות גבינה.
ניתן לשמור את העדשים והאורז המבושלים במקרר למשך 2-3 ימים.
שיהיה לבריאות!!
התייעצות עם מומחה

בעיות רפואיות

מסרוני תודה
גניה- כאב מקרין מישבן לרגל

29/10/18- היי, רציתי לומר לך תודה! אתמול חוללת נס עם הרגל שלי..היום אני הולכת רגיל!!

שני – פוריות

4/09/18- הבטא יצאה 407, את פשוט קוסמת!!! תודה!! אני כל כך מתרגשת!! הכל בזכותך!!!

מיטל- כאב במפסעה ובצקות

30/08/18- היי מולי, אני בשבוע 28, המפשעה כמעט לא מורגשת והבצקות פשוט נעלמו!! והכל בזכות הטיפול שלך!! רב תודות!!

לכל המסרונים
טיפים והמלצות